huis beveiligen

Tips voor huisbeveiliging
1. 2. Krijg een alarmsysteem

Het is moeilijk te bepalen hoeveel potentiële indringers er precies worden afgeschrikt door huisalarmsystemen. U zult tegenstrijdige antwoorden zien als u het web doorzoekt. Sommige inbrekers zullen niet met beveiligingssystemen knoeien. Sommige zijn comfortabel om bepaalde merken uit te schakelen.

Maar hoe ze zich ook voelen over alarmsystemen, de meeste aspirant-inbrekers willen niet gepakt worden. Dus zorg voor een beveiligingssysteem, bij voorkeur een dat zelfs bij uitschakeling nog waarschuwt. De kans is groot dat een inbreker je plaats zal overslaan voor een makkelijker doelwit.

2. 2. Toestaan/licenseren van uw alarm

Heb je een alarm? Controleer of uw stad een vergunning of licentie nodig heeft.

Het bedienen van een alarmsysteem zonder geldige vergunning kan een misdrijf zijn.
Een vergunning voor uw alarm maakt het makkelijker voor de politie om u te alarmeren. Het helpt u ook mogelijke boetes te voorkomen als ze op uw ongeregistreerde alarm reageren. In sommige steden is het bedienen van een alarmsysteem zonder geldige vergunning een overtreding. Dat betekent dat u een flinke boete kunt krijgen en zelfs een mogelijke tijd in de gevangenis.

3. 3. Venstersensoren toevoegen

Venstersensoren worden ook wel open/gesloten of ingangssensoren genoemd. Wanneer ze aan een raam of een deur worden toegevoegd, laten ze u weten of deze open of dicht gaat. Het beschermen van potentiële ingangen is een grote stap in de richting van het beveiligen van uw huis.

Sensoren kunnen deel uitmaken van zowel een huisbeveiligingssysteem als een domoticasysteem. U kunt oorzaak en gevolg acties creëren die beide overspannen. U kunt bijvoorbeeld de sensor zo instellen dat het licht in uw slaapkamer aangaat als uw deur na middernacht opengaat. Of u kunt hem een tekst laten sturen als de deur opengaat terwijl u weg bent.

4. 4. Voeg glasbreuksensoren toe

Een glasbreuksensor luistert naar het geluid van glasbreuk. Deze kleine schoonheden zijn vooral handig in een kamer met meer dan één raam. De meeste deur/raamsensoren verkopen voor ongeveer $40 per stuk, en je moet er een krijgen voor elk raam dat je wilt laten bewaken. In tegenstelling, kan een enkele glasbreuksensor een hele kamer vol met ramen controleren voor 80 dollar.

5. 5. Voeg een veiligheidsbord toe

Als u niet in de markt bent voor een volwaardig beveiligingssysteem, is een beveiligingsteken het op één na beste. Inbrekers zoeken naar gemakkelijke doelwitten, en de dreiging van een beveiligingssysteem kan genoeg zijn om ze af te schrikken. Zorg ervoor dat u een legitiem teken gebruikt; professionals zullen niet voor de gek worden gehouden door een valse.

Heads Up icoon
Risico’s van valse veiligheidsborden
Het gebruik van valse veiligheidsborden kan effectief zijn, maar er is geen garantie dat ze een inbreker tegenhouden. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.
6. Voeg veiligheidsstickers toe.

Een verrassend aantal inbrekers komt binnen via een deur, maar een raam is ook een mogelijk ingangspunt.⁴ Voeg beveiligingsalarmstickers toe aan alle ramen op de eerste verdieping als waarschuwing.

Net als veiligheidsborden kunnen stickers dieven afschrikken, maar er zijn geen garanties, zeker niet als je niet echt een beveiligingssysteem hebt.

7. 8. Voeg een bewakingscamera toe

Beveiligingscamera’s werken zowel met een thuisbeveiligingssysteem als op zichzelf. De aanwezigheid van een camera kan inbrekers afschrikken, en als dat niet werkt, helpt het om ze te pakken te krijgen. Camera’s zijn vooral effectief in het vangen van portretpiraten op heterdaad.

8. 8. Verander oude mobiele telefoons in beveiligingscamera’s

Er zijn veel gratis apps die van uw oude telefoons en tablets beveiligingscamera’s kunnen maken. Wij raden Camio hiervoor aan.

De meeste telefoons en tablets zijn niet waterdicht, dus je kunt je nieuwe camera’s niet buitenshuis gebruiken. Maar je kunt ze wel in huis zetten. (Deze zijn vooral effectief als je samenwoont met iemand die je niet vertrouwt, zoals een volwassen kind dat misschien van je steelt. De meeste mensen zullen geen twee keer nadenken over een verouderde telefoon die op een boekenplank staat).

9. 9. Creëer een inbraaklokker

Nee, geen afleiding van een inbreker, een afleiding voor een inbreker. Sommige inbrekers “smash and grab”, vooral als er een alarm afgaat. Vul een doos met wat geld, gekostumeerde sieraden, en een paar papieren om in je sokkenlade te schuiven. Een geharde inbreker zal de sokkenlade in de hoofdslaapkamer controleren, de doos pakken en wegwezen.

10. 10. Beantwoord de deur op de juiste manier

Zeg je kinderen dat ze de deur niet mogen opendoen zonder je uitdrukkelijke toestemming. Zelfs iemand die ze kennen kan een gevaar voor hen vormen. En als je een onverwachte vreemdeling aan je deur ziet, laat ze dan niet binnen. Het is beter om veilig te zijn dan beleefd.

11. Voeg een deurbeugel toe

Vergrendel een deurbeugel achter je toegangsdeur. In de vergrendelde positie helpt de grendel een deur enkele honderden kilo’s botte kracht te behouden. Als iemand denkt dat hij je deur met een beugel naar beneden zal schoppen, dan heeft hij een andere gedachte.

12. Doe je deuren en ramen op slot.

Het betreden van een huis kan voor een indringer supergemakkelijk zijn. Veel te veel mensen laten de deur open! Dus zelfs als je in een kleine, slaperige buurt woont… doe je gewoon je deuren en ramen op slot. Je kunt beter op veilig spelen.

Wat kost het beveiligen van uw huis?

Camerabewaking Stop de dief zijn afhankelijk van de prijsstelling van de apparatuur, het plan, de installatie en nog veel meer. Bij het zoeken naar het beste woningbeveiligingssysteem is het gemakkelijk om je af te vragen, hoeveel gaat dit echt kosten? Veel van wat in de kosten van de woningbeveiligingssystemen gaat, is de apparatuur. Uw maandelijkse kosten voor huisbeveiliging kunnen ook bestaan uit 24/7 professionele bewakingsdiensten, bewakingscamera cloud-opslag en de mogelijkheid om uw huisbeveiligingssysteem te controleren met behulp van de mobiele app van uw beveiligingsprovider.

Vandaag de dag variëren de gemiddelde Camerabeveiliging, bewakingsdiensten voor huisbeveiligingssystemen van € 15 tot € 35/maand. De kosten van huisbeveiligingsapparatuur variëren doorgaans van €100 tot €250 en de maandelijkse kosten van beveiligingsapparatuur variëren van €10 tot €35/maand. Dit zijn beide kosten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw huisbeveiligingssysteem. Professionele bewaking biedt u 24 uur per dag, 7 dagen per week toezicht op uw huis en beveiligingsapparatuur is een noodzakelijke stap in de beveiliging van uw huis.